Kommentarer

Här kommer jag att samla underbara kommentarer främst från våra besöks- och terapihundstjänster. Blir lite bilder också ibland som tillhör texten. Kommentaren denna veckan är helt ordlös .......från en dam då vi i veckan träffat henne för första gången.
"Det är gläjetårar nerför kinden, ögon som glittrar och strålar, en mun som ler och ett ansikte som utstråla glädje och lycka....."


"- Jag skulle gärna vilja ha ett sådant foto på Bella hos mig.
"
Den kommentaren kom från en dam som va först på plats inför en gruppträff på ett trygghetsboende. Medans vi väntade in de andra så passade jag på att fota Bella där hon låg så fint på sin filt på en stol. Jag visade damen fotot och då kom denna kommentaren. Hon blev så glad när jag berättade att jag ska ha ett fotot med mig till henne nästa vecka. Underbart att få göra dessa guldstunder och få dela ut små guldkorn som berikar och sprider glädje....

 

 


"Har du också haft pappeljotter i håret Bella?"

Denna meningen kommer spontat från en dam som sitter med sina pappeljotter i håret när Bella kommer fram och hälsa på henne.
Vi skojar vidare om hur det hade sett ut om Bella haft papeljotter i pålsen... Ett härlig mening som gav ett roligt samtalsämne som bjöd på många skratt.


"Är det en riktig hund?"  
Ja, det va det flera som undrade på Seniormässan i Ronneby. Bella låg på en stol på sin arbetsfilt och sov när flera besökare kom förbi.  
-Det ser ut som ett mjukisdjur, va det sen många som sa. 
Ja, min lilla pia gjorde premiär på Seniormässan och gjorde det med bravur. Hon gjorde det som hon inte gjort något annat. Lugn, trygg och kopplade av så bra. 

 

 
"Jag är gammal och vis, men du Bella, du är bara vis. Jag ser hur klok och förståndig du är". 
 Denna härliga kommentar kom från en dam under ett samtal.  

-"Så Bella, nu är du trött, ligg du här hos mig och vila, efter allt jobb du gjort."
Ja, så sa damen i slutet av vårt arbetspass på en demensavdelning där vi arbetat i grupp med olika aktiviteter.
Vi aslutade vårt besök denna gången med att Bella fick komma till var och en och mysa en stund. I bland låg hon brevid någon i soffan och ibland på en stol brevid. Verkligen en lugn, mysig och uppskatad avslutning en regnig och grå höstdag. Så mysigt att höra damen berätta för Bella att hon behövde vila och Bella låg länge kvar brevid henne. Hundar är inkännande och superduktiga på att läsa av olika individer. Här kände Bella av damens lugn och trygghet så hon kopplade av och kom till ro här. Så mysigt att se och få ta del av dessa guldstunder och ville inte avbryta dereas stund utan de fick en lång myssund tillsammans.  


Välkommen

Välkommen till petrashundhudhalsa.se.

/insta-min-logga-och-foeretag.jpg

Nyhetsbrev

Länkar